Aplikacija za upravljanje smarthome uređajima, izrada mobilnih aplikacija

Aplikacija za upravljanje smarthome uređajima

Android i iOS aplikacija za upravljanje uređajima za grijanje i hlađenje doma.

Aplikacija upravlja uređajima putem APIja (Application Programming Interface) za kojega nam je klijent dostavio detaljnu specifikaciju i omogućava lako i jednostavno upravljanje pametnim domom. Svaki korisnik mobilne apliakcije se spaja na centralnu bazu koja upravlja svim urešajima iz sustava naručitelja i može dobiti sve potrebne informacije u stvarnom vremenu.

Popis funkcionalnosti za mobilnu aplikaciju za upravljanje uređajima za grijanje i hlađenje doma uključuje:

    Spajanje na API/backend proizvođača smarthome opreme: Aplikacija se povezuje s APIjem ili backendom proizvođača kako bi komunicirala s uređajima za grijanje i hlađenje.

    Upravljanje uređajima u stanu/kući: Korisnici mogu kontrolirati postavke i parametre uređaja putem aplikacije, kao što su podešavanje temperature, promjena načina rada, uključivanje/isključivanje uređaja itd.

    Prikaz trenutnog stanja uređaja u stanu/kući: Aplikacija prikazuje trenutno stanje uređaja, kao što su temperatura, način rada, status (uključeno/isključeno), trenutna potrošnja energije itd.

    Korisnički račun: Korisnici mogu stvoriti korisnički račun unoseći svoje osobne podatke, upravljati postavkama računa i pristupati svojim podacima i postavkama uređaja.

    Primanje obavijesti: Aplikacija može slati obavijesti korisnicima o važnim događajima ili promjenama vezanim za uređaje za grijanje i hlađenje, poput upozorenja o previsokoj temperaturi ili statusu uređaja.

Moguće nadogradnje mobilne aplikacije za upravljanje smarthome uređajima mogu uključivati:

    Automatizacija: Dodavanje mogućnosti programiranja scenarija i automatizacije, kao što su postavljanje rasporeda rada uređaja ili povezivanje s drugim pametnim uređajima u domu.

    Analitika i povijest: Pružanje detaljnih analiza potrošnje energije, prikaz grafova i povijesti korištenja uređaja kako bi korisnici mogli pratiti svoje navike i optimizirati potrošnju.

    Daljinsko upravljanje: Omogućavanje korisnicima da upravljaju uređajima i pristupaju funkcionalnostima aplikacije izvan svog doma putem interneta.

    Integracija s drugim pametnim sustavima: Povezivanje aplikacije s drugim pametnim sustavima u domu, poput osvjetljenja, sigurnosnih sustava ili sustava zaštite od požara.

    Personalizacija i prilagodba: Omogućavanje korisnicima da prilagode sučelje, postavke i preferencije prema svojim potrebama i željama.

Cijena mobilne aplikacije za upravljanje uređajima za grijanje i hlađenje doma može varirati ovisno o sljedećim faktorima:

    Platforme: Razvoj za više platformi (npr. Android i iOS) može povećati cijenu u odnosu na razvoj za jednu platformu.

    Složenost funkcionalnosti: Broj i složenost funkcionalnosti aplikacije mogu utjecati na cijenu. Napredne značajke kao što su automatizacija ili analitika mogu zahtijevati više vremena i resursa za razvoj.

    Dizajn korisničkog sučelja: Visokokvalitetan i korisnički intuitivan dizajn može povećati cijenu razvoja.

    Integracije: Ako aplikacija zahtijeva integraciju s drugim sustavima ili APIjima, to može utjecati na cijenu razvoja.

    Vremenski okvir: Cijena također može ovisiti o vremenskom okviru u kojem se aplikacija treba razviti. Ubrzanje razvoja može povećati cijenu.

    Održavanje i podrška: Održavanje i podrška aplikacije nakon lansiranja mogu biti dodatni troškovi.

Kako biste dobili precizniju procjenu cijene, preporučujem konzultaciju ss našim razvojnim timom.

Pošaljite nam e-mail na upiti@prolink.hr
Nazovite nas na + 385 91 61 61 811