Izrada logotipa

Izrada logotipa

Izrada logotipa je kreativan proces koji uključuje nekoliko koraka kako bi se stvorio prepoznatljiv i učinkovit simbol ili znak koji predstavlja određenu tvrtku, brend, proizvod ili uslugu. Evo osnovnih koraka u procesu izrade logotipa:

    Istraživanje i definiranje ciljeva:
    Prvi korak je razumjeti potrebe i ciljeve za koje će se logotip koristiti. To uključuje istraživanje ciljne publike, konkurencije, industrije i vrijednosti tvrtke.

    Brainstorming i konceptualizacija:
    Na temelju istraživanja, tim za dizajn logotipa započinje proces brainstorminga kako bi generirao različite ideje i koncepte za logotip. Ovo može uključivati skice, crteže ili konceptualne skice.

    Dizajniranje skica:
    Nakon odabira nekoliko osnovnih koncepata, dizajneri stvaraju skice kako bi razvili vizualne elemente logotipa. Skice mogu biti ručno nacrtane ili izrađene uz pomoć grafičkog softvera.

    Odabir boja i fontova:
    Odabir pravih boja i fontova ključan je za stvaranje prepoznatljivog logotipa. Boje i fontovi trebaju odražavati osobnost i vrijednosti tvrtke.

    Digitalizacija:
    Nakon što se finalizira skica, dizajneri digitaliziraju logotip pomoću grafičkog softvera kako bi stvorili vektorsku verziju koja se može skalirati bez gubitka kvalitete.

    Testiranje i prilagodba:
    Logotip se testira u različitim veličinama i kontekstima kako bi se osiguralo da izgleda dobro i funkcionalno na svim medijima i platformama.

    Finalizacija:
    Nakon testiranja i prilagodbi, logotip se finalizira i priprema za upotrebu. To uključuje izradu različitih verzija logotipa za različite svrhe, kao i dobivanje potrebnih dozvola i prava.

    Dostava klijentu:
    Konačna verzija logotipa dostavlja se klijentu u odgovarajućim formatima za upotrebu na različitim medijima i u različitim situacijama.

    Zaštita intelektualnog vlasništva:
    Kako bi se spriječila zloupotreba logotipa, može biti potrebno registrirati ga kao zaštitni znak ili zaštititi autorska prava.

    Održavanje i evolucija:
    Logotip se može razvijati tijekom vremena kako bi odražavao promjene u tvrtki ili tržištu, ali važno je održavati dosljednost u identitetu brenda.

Pošaljite nam e-mail na upiti@prolink.hr
Nazovite nas na + 385 91 61 61 811